Składniki:
• 80 dag schabu
• 15 dag pieczarek
Pomóż w rozwoju naszego portalu
• 1 cebula
• kilka plastrów żółtego sera
• 2 jajka
• 2 łyżki mąki pszennej
• 3 łyżki bułki tartej
• przyprawy: sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso podzielić na zgrabne kotleciki, każdy naciąć tak, by powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Do przesmażonej cebuli dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, udusić. Kieszonki nadziać kawałkami żółtego sera i farszem pieczarkowym. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor.
Wykonanie: Graziako